سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اخبار کامپیوتر

قدرت حاکمان پاسبانان خداست در زمین او . [نهج البلاغه]

از: هومن اسماعیلی  سه شنبه 86/5/2  ساعت 11:23 صبح  

سیستم عامل ملی

  • لطفا مطالبی را در خصوص سیستم عامل ملی و دلایل رویکرد نظام انفورماتیک کشور به این سیستم را ارایه فرمایید.

   در حال حاضر عمده رایانههایی که مورد بهرهبرداری قرار میگیرد رایانههای شخصی بوده و سیستم عامل مورد استفاده در این رایانهها (تقریبا بدون استثنا) سیستم عامل ویندوز است. استفاده گسترده از این سیستم مشکلاتی را به همراه دارد که عمدهترین آنها عبارت است از:

  1.    منبع این سیستم عامل در اختیار ما نیست و حفرههای امنیتی در آن وجود دارد. از این رو، بدون آن که کاربران بدانند، ممکن است این حفرههای امنیتی برایشان مشکل ایجاد کند و اطلاعات آنها در معرض نفوذ خرابکاران قرار گیرد.
  2.     در ایران قانونی که حمایت کننده نرمافزارهای خارجی باشد وجود ندارد و این نرمافزارها به طور رایگان تکثیر میشوند و همه از آن استفاده میکنند، اگر ایران بخواهد به سازمان تجارت جهانی (WTO) بپیوندد، قطعا ادامه این روش امکان پذیر نیست و کشور مجبور خواهد شد برای استفاده از نرمافزارهای خارجی، بهای آن را بپردازد.

   به این دلایل و دلایل فرعی دیگر، تصمیم گرفته شد برای روزی که با شرایطی متفاوت نسبت به امروز روبه رو خواهیم بود، یک سیستم عامل ملی تدوین شود. سیستمی که این مشکلات را نداشته باشد یا آنها را به حداقل برساند. بر اساس تجاربی که در دنیا وجود دارد و همچنین تجارب کشورهایی که کم و بیش با چنین مسائلی مواجه بودند، چنین سیستم عاملی باید بر اساس سیستم عاملهایی که منبع آنها باز است، ساخته شود. تهیه یک سیستم عامل ملی توسط خود ایران امکان پذیر نیست. به دلیل این که کار بسیار فنی و پیچیدهای را میطلبد. اما سیستم عاملی وجود دارد که منبع آن در اختیار همگان است و به صورت مداوم توسط علاقهمندان به این حرفه و حوزه بهبود پیدا میکند و ابزارها و امکانات جدیدی برای آن فراهم میشود.

   از بین سیستم عاملهای منبع باز، سیستم عامل لینوکس مناسبتر از همه تشخیص داده شد. کشورهایی مانند آلمان، چین و بعضی از کشورهای آمریکای جنوبی هم این سیستم را انتخاب کردهاند. مزایایی سیستم یاد شده این است که اولا، منبع آن باز است، بنابراین جزئیاتش در اختیار کسانی که بخواهند روی آن کار کنند، قرار دارد. ثانیا، ایمنی این سیستم بسیار بالاست. البته بعضی معتقدند امنیت بالای این سیستم به دلیل آن است که هنوز مورد توجه خرابکاران قرار نگرفته و اگر سیستم مزبور مانند ویندوز کاربرد فراوانی داشته باشد، بدون شک توجه نفوذگران را سوی خود جلب میکند و از حفرههای ناامن آن هم سواستفاده خواهد شد. اما در حال حاضر این وضعیت وجود ندارد و سیستم لینوکس نسبت به ویندوز امنیت بسیار بالاتری دارد.

  • فعالیتهای مطالعاتی و اجرایی سیستم عامل ملی از چه زمانی آغاز شده و تاکنون چه مراحلی را طی کرده است؟

   بر اساس مقدمات مذکور. مطالعاتی در سال 1380 آغاز شد تا ابعاد مسئله را بشکافد که اگر ما بخواهیم چنین کاری را انجام دهیم، حد و حدود آن چیست؟ بر اساس مطالعات، تعریف مسئله تقریبا روشن شد. بعد از مشخص شدن حدود مسئله، پروژه وارد مرحله اجرایی شد. در کنار دبیرخانه لازم بود یک سیستم مدیریت فنی هم وجود داشته باشد. برای این منظور، با مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته شریف ( وابسته به دانشگاه صنعتی شریف) قراردادی منعقد شد تا مسائل فنی و هدایت پروژه را به لحاظ استانداردهای فنی دنبال کنند و یک کمیته راهبردی هم از افراد متخصص تشکیل شد تا هدایت کلان پروژه را بر عهده بگیرد. بنابراین در اینجا دو دسته مسئله مطرح میشود: یکی مسائل مربوط به اینکه مجموع فعالیت چیست و پروژه چه مراحلی را پی میگیرد و دوم، مسائل مربوط به بعد فنی پروژه.

   البته یادآوری این نکته ضروری است، بعد از معین شدن حدود مسئله، یک طرح کلان استخراج و در این طرح کلان مشخص شد کدام فعالیت پیش نیاز کدام فعالیت دیگر است؟ هر فعالیت چقدر طول میکشد؟ نتایج یک فعالیت در کدام فعالیت مورد استفاده قرار میگیرد؟ و...

   این طرح کلان در کمیته راهبردی بررسی و تصویب شده است و انجام پروژه بر اساس طرح کلان پیش خواهد رفت.

   در این پروژه، زیر پروژههایی هم تعریف شدند و روش این است که زیر پروژهها به شرکتها و گروههای متفاوتی سپرده شوند تا آنها را انجام دهند. پس از انجام و آزمون این فعالیت یکپارچه سازی آنها توسط همان مرکز مسئول بعدفنی کار ( مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات پیرشفته شریف) انجام میگیرد.

   علاوه بر این، برای آنکه سیستم عامل یاد شده جا بیفتد و کاربران از آن استقبال کنند، نیازمند انجام فعالیتهای فرهنگ سازی هستیم. برنامه ریزی مربوط به فرهنگ سازی هم توسط مرکزی که نام بردم انجام خواهد شد، مانند برگزاری سمینارها و ... برای کاربران و شرکتهای انفورماتیکی یا پیشبینی دروس دانشگاهی برای دانشجویان تا آنان ترغیب شوند پروژههایشان را در این ارتباط بگذرانند به طوری که پس از فارغ التحصیلی با این سیستم آشنا و پشتوانه خوبی برای آن در جامعه باشند.

  • لطفا در خصوص زیر پروژههای طرح سیستم عامل ملی توضیح بیشتری ارائه فرمایید؟

   در اولین مرحله کار 8پروژه مشخص شد و ارتباط اینها با یکدیگر معلوم شد که کدام پروژه باید پیش از دیگری انجام شود و نتایج چیست؟ یکی از پروژهها به 5 زیرپروژه تقسیم و مشخصات فنی کامل آنها تبیین شد و از طریق آگهی در رسانهها و ... به اطلاع همگان رسید و از دست اندرکاران این حوزه خواسته شد، اگر قادرند این پروژهها را انجام بدهند، پیشنهادهای خود را ارایه کنند، در نهایت پیشنهادها توسط مرکز فناوری اطلاعات وارتباطات پیشرفته شریف بررسی و با تمام پیشنهاد دهندگان مصاحبههایی انجام و پس از امتیاز بندی پیشنهادها، هریک از پروژهها بر اساس امتیازها به بهترین پیشنهاد دهنده سپرده و در نهایت قرارداد کار منعقد شد. البته بعضی از زیرپروژهها در مدت کوتاهی مثلا شش ماه و بعضی در مدتی طولانیتر به انجام میرسند و هزینه هریک در مقایسه با دیگری متفاوت است.

  • اقدامات بعدی در راستای استقرار سیستم عامل ملی چیست وبه نظر جنابعالی این پروژه چه زمانی به پایان خواهد رسید؟

   اقدام بعدی این است که پروژههای بعدی آماده و بخشی از امور مربوط به فرهنگ سازی آغاز شود. اولین مرحله فرهنگ سازی، برگزاری سمینارهایی در داخل و خارج از دانشگاهها خواهد بود تا این فضا مهیا شود. پیش بینی ما این است که پروژه تقریبا بین 3 تا 4 سال طول بکشد و طی این زمان سیستم عاملی ملی برای فارسی سازی آماده میشود و نرمافزارهای کاربردی مانند واژه پرداز، مرورگر، ابزار پست الکترونیک و ... نیز تولید خواهد شد.

  • میزان اعتبار اختصاص یافته به این پروژه در سال 81 و سال جاری چقدر است و از کدام منابع تامین میشود؟

   به علت اینکه یک چنین کاری منافع تجاری ندارد، تمامی هزینهها باید توسط دولت تامین شود. در سال 1381، 120میلیون تومان اعتبار در اختیار این پروژه قرار گرفت که 100میلیون تومان آن از خزانه دریافت شد و امسال هم پیش بینی میشود حدود 500میلیون تومان هزینه پروژهها باشد. البته پیش بینی ما این است که با زمینه سازی مناسب، وقتی این سیستم توسط کاربران مورد استفاده قرار گیرد و تعداد کاربران افزایش یابد، بازارهایی هم برای بخش خصوصی به وجود خواهد آمد و بخش خصوصی میتواند این سیستمها را بر عهده گیرد و در این ساختار نرمافزارهای جدید به وجود آورد، در نتیجه بعد از سه سال یا چهار سال، در کنار این فعالیتها، اهداف تجاری که انگیزهای برای کار وسرمایه گذاری بخش خصوصی میشود نیز ایجاد خواهد شد.

  • به نظر شما چه موانعی بر سر راه استقرار سیستم عامل ملی وجود خواهد داشت؟

   نفوذ سیستم عامل ویندوز بسیار گسترده است، بنابراین گسترش دادن سیستم عامل ملی بر اساس لینوکس به سهولت انجام نمیشود و مدتها طول میکشد تا کاربران به ویژه کاربران غیرحرفهای ترغیب شوند با این سیستم کار کنند. البته میتوان سیستم را طوری ساخت که سهولت کاربری سیستمهای مبتنی بر ویندوز را هم داشته باشد و در بحثهای فنی هم این امر مورد تاکید قرار دارد تا کاربران احساس مشکل نکنند.

    در هر حال، این سیستم، سیستمی خواهد بود که منبع آن باز است، برای محیط فارسی ساخته میشود، همراه با سیستم عامل نرمافزارهای کاربردی و ابزارهای برنامه ساز به فارسی خواهد بود.


نظرات شما ()

از: هومن اسماعیلی  سه شنبه 86/5/2  ساعت 11:20 صبح  

جنگ دو غول الکترونیک

اواخر شهریور ماه خبری در سایتهای خبری منتشر شد که نشان از حضور مایکروسافت در یک عرصه جدید میداد. مایکروسافت قصد دارد با سرمایه گذاری در زمینه موتورهای جستوجو (Search Engines)، رتبه اول را از آن خود کند و گوگل را پشت سر بگذارد. مدیران مایکروسافت تصمیم گرفتهاند که سیاست خود را در زمینه جستوجو در وب تغییر دهند و تنها به همکاری با بعضی موتورهای جستوجو مانند overture یا inktomi بسنده نکنند و خود به تولید یک موتور جستوجو بپردازند. هنوز مشخص نشده است که مایکروسافت به چه میزان میخواهد از فناوری جستوجو استفاده کند. اما کرک کونیگس باور مدیر استراتژی سایت MSN، موتور جستوجوی فعلی مایکروسافت میگوید که توسعه فناوری جستوجو در مجموعه همین سایت یعنی MSN.com صورت خواهد گرفت. محققان میگویند این تصمیم ناشی از آن است مایکروسافت قصد دارد فناوری جستوجو را بخشی از بزرگترین محصول خودیعنی ویندوز کند. بنابراین نمیخواهد این فناوری متعلق به کس دیگری باشد.

   متخصصان معتقدند با توجه به توانایی نرمافزار این شرکت در صورت تمرکز روی موضوع جستوجو در وب و هزینه کردن 50 میلیارد دلار میتواند هر رقیبی را برای سالهای بعد از گردونه رقابت خارج کند.

   به نظر میرسد که مایکروسافت نسبت به این تصمیم بسیار جدی است. مدیران این شرکت فکر میکنند که این فناوری هنوز در ابتدای راه خود است. مونیگس باور در این باره میگوید: « موتورهای جستوجو در حال حاضر خوب عمل میکنند، اما کامل نیستند. امروزه بیشتر نتایج جستوجو با چیزی که کاربران به دنبال آن میگردند، منطبق نیست. »

   وی اضافه میکند که مایکروسافت قصد دارد نتایج جستوجو را برای هر کاربر بنابر علایق و جستوجو پیشین وی ارایه کند. بعضی حتی از استفاده از این فناوری در ویندوز longhorn خبر میدهند.

   البته این اولین بار نیست که مایکروسافت قصد کرده در این زمینه سرمایه گذاری کند. در سال 97 این شرکت با مشارکت inktomi، MSN پایه گذاری کرد، اما حالا به این نتیجه رسیده است که فناوری خاص خود را در این زمینه داشته باشد تا بتواند همه را پشت سر بگذارد. شاید در نگاه اول این کار کمی عجیب به نظر برسد. غول دنیای نرمافزار چه نیازی به کسب قدرت اول جستوجو در وب دارد؟

مروری بر آمار موتورهای جستوجو پاسخگوی این پرسش است.

   آیا میدانید که در هر روز چند عملیات جستوجو روی موتورهای جستوجو صورت میپذیرد؟ گوگل و شرکایش در هر روز به بیش از 250میلیون درخواست جستوجو پاسخ میدهند. Overtrue با 167میلیون و Inktomi با حدود 80 میلیون درخواست در ردههای بعدی قرار دارند. در ضمن این ارقام متعلق به فوریه 2003 یعنی حدود 7 ماه پیش است که تا به حال افزایش پیدا کردهاند.

   از مجموع جستوجوهای صورت گرفته که در ماه مه سال 2003 (اردیبهشت ماه امسال ) گوگل توانسته است 32درصد کاربران را به خود جلب کند. یاهو با 25 درصد، AOL با 19 درصد و MSN با 15 درصد در ردههای دوم تا چهارم قرار گرفتهاند. از آنجا که بسیاری از موتورهای جستوجو هنگام تولید نتایج از دیگران کمک میگیرند، اگر بخواهیم نتایج بالا را به دقت بیان کنیم باید بگوییم که 76 درصد نتایج جستوجو به مدد گوگل و 15 درصد با استفاده از MSN به دست آمدهاند، چون گوگل نتایج را برای یاهو و AOL تامین میکند.

   اما از نظر محبوبیت در میان کاربران امریکایی مطابق با آمار تهیه شده در ژانویه 2003 (دی ماه 1381) گوگل یا 5/29 درصد در مقام اول قرار دارد. یاهو با کمی فاصله با 9/28 درصد دوم است و MSN نیز با کسب 6/27 درصد کابران در مقام سوم جای دارد. پس از آنها AOL، Ask jeeves و Overtrue قرار دارند.

   آمار بعدی نشانگر مجموع تعداد ساعاتی است که کاربران مختلف تا به حال روی موتورهای جستوجوی مختلف به جستوجو پرداختهاند. مقام اول بازم در اختیار گوگل است. تا ژانویه 2003 کاربران در مجموع7/18 میلیون ساعت را در این سایت صرف کردهاند. AOL با 5/15 میلیون ساعت، یاهو 1/7 میلیون و MSN با 4/5 میلیون ساعت در رتبههای دوم تا چهارم قرار دارند.

   حالا متوجه شدید که چرا مایکروسافت تصمیم به سرمایه گذاری جدی روی تولید فناوری جستوجوی مخصوص به خود گرفته است. نگاهی به آمار نشان میدهد که گوگل در حال حاضر در بیشتر موارد رتبه اول را در دست دارد و بخوبی توانسته است کاربران را به خود جلب کند و MSN همیشه در رتبههای بعدی قرار دارد. مایکروسافت نمیتواند از تعداد زیاد کاربران اینترنت و مراجعان به سایتهای جستوجو صرفه نظر کند. او میخواهد این بازار را هم از آن خود کند و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نمیکند. سیستم عامل مایکروسافت با وجود تمامی مشکلات و معایبش توانسته است 95 درصد رایانههای شخصی را در اختیار بگیرد. اما موتورهای جستوجوی MSN هم خواهد توانست گوگل را شکست دهد و کاربران وب را به خود جلب کند؟


نظرات شما ()

از: هومن اسماعیلی  سه شنبه 86/5/2  ساعت 11:18 صبح  

افیس

اگر شما هم یکی از میلیونها استفاده کننده از مجموعه نرمافزار Office شرکت مایکروسافت باشید، میدانید که Office متشکل است از چند نرمافزار از جمله word, Excel, powerpoint و ... هر یک از شما ممکن است با یک یا چند نرمافزار از مجموعه Office کار کرده باشید و با آن آشنا باشید و به نوعی کاربر این مجموعه به شمار بیایید. در این صورت بد نیست بدانید که جدیدترین نسخه Office پس از چند ماه تست وارد بازار شد. Office 2003 که نزدیک به 6 ماه در حال تست بود، بالاخره روز 21 اکتبر (29 مهر) ارائه شد. ما هم لازم دانستیم تا شما را با ویژگیهای این نسخه جدید آشنا کنیم تا بتوانید براحتی برای لزوم نصب آن تصمیم گیری کنید.

   قبل از هر چیز اشاره کنیم که Office 2003 یک بسته نرمافزاری است که بیشتر با هدف رساندن خدمات و سرویسهای بیشتر و کاملتر به سازمانها، ادارات و مجموعههایی که به صورت گروهی از این محصول استفاده میکنند. طراحی و ساخته شده است. مایکروسافت سعی کرده است با ارائه ترکیبی از ابزارها و سرورها در این بسته، کار را برای کاربران گروهی این مجموعه نرمافزار سادهتر کند. در واقع این نسخه جدید دیگر مجموعهای از ابزارهای مجزا از هم نیست. بلکه بخشی از یک بستر یکپارچه جهت تسهیل ارائه خدمات آنلاین است. برای مثال به کار گیری ابزارهای آشنای Office با wiondows share point services امکان ایجاد محیطهای کاری مشترک را برای شما پدید میآورد که افراد میتوانند به کار مشترک روی مستندات بپردازند. کاربران میتوانند یک متن word یا یک جدول Excel را به اشتراک بگذارند و از تغییرات ایجاد شده در آن آگاه شوند و آنها را ببینند. برای استفاده از این نوع امکانات و خدمات جدید Office، باید نسخهای از آن را خریداری کرد که برنامهها و سرورها را با هم به شما عرضه کند؛ اما کاربران ساده و انفرادی Office نیز میتوانند خدمات جدیدی را در این نسخه بیایند.

   مهمترین تغییرات در نرمافزار outlook رخ داده است و این تغییرات تسهیلات خوبی را برای مرتب کردن صندوق پست الکترونیکی شما در اختیارتان میگذارد. اولین تغییر که در outlook به چشم میآید، ارائه ایمیلها و محتوای آنها در پنجرههای عمودی است. در واقع به جای دو پنجره که به شکل افقی از هم جدا بودند و بالایی ایمیلهای موجود در فلدر انتخابی و پایینی محتوای ایمیل انتخاب شده را نمایش میداد، حالا این دو پنجره به شکل عمودی از هم جدا شده اند. شاید در نگاه اول این تغییر مهمی به شما نیاید. اما این تغییر باعث شده شما تعداد بیشتری از ایمیل ها را در هر لحظه ببینید و ایمیلهای با بدنه طولانی را نیز بدون scroll مشاهده کنید. از امکانات دیگر نسخه جدید outlook، امکان گروه بندی پیغام بندیها و نامهها بر اساس زمان رسیدن است که outlook آنها را با برچسبهای امروز، دیروز، هفته گذشته و ... مشخص میکند. امکان فیلتر کردن outlook نیز بسیار بهبود یافته است و شما را از شر نامههای تبلیغاتی خلاص میکند. همچنین این نسخه از outlook مراقب است نامههای رسیده اطلاعات و تصاویر مختلف را از صفحات مختلف وب بدون اجازه شما دریاقت نکنند و بدین سریق ارتباط نامهها را با دنیای اینترنت کنترل میکند تا کد خطرناکی به رایانه شما منتقل نشود. یکی از ویژگیهای جدید Office که شاید در روزهای اخیر بیش از همه تبلیغ آن را دیدهایم، استفاده از IRM یا Information Right Management است. با کمک این فناوری مایکروسافت به کاربران امکان کنترل بیشتری روی مستنداتشان را میدهد. برای مثال کاربران میتوانند ایمیلهایی بفرستند که در زمان تعیین شده از بین بروند. همچنین مایکروسافت ادعا دارد که کاربران با استفاده از نسخه جدید میتوانند تعین کنند که چه کسانی امکان خواندن ایمیل را داشته باشند و حتی از ارسال مجدد نامه به دیگران (Forwarding) یا چاپ آن جلوگیری به عمل آورند. مایکروسافت سعی دارد با استفاده از IRM یا مدیریت حقوق اطلاعاتی، امنیت بیشتری روی نرمافزارهایش حکمفرما کند و از درز کردن اطلاعات حساس جلوگیری نماید.

   البته IRM تنها برای outlook مورد استفاده قرار نگرفته است، بلکه شما میتوانید مستندات خود را در محیطهای powerpoint یا Excel نیز با کمک این فناوری نسخه جدید Office محافظت کنید. در صورتی که فردی فایلهای حفاظت شده با IRM را دریافت کند. تنها در صورتی میتواند آنها را مشاهده کند که Office 2003 داشته باشد و یا از viewer جدیدی که قرار است مایکروسافت به همین منظور ارائه کند، استفاده کند.

    سایر برنامههای Office 2003 تغییر چندانی برای کاربران منفرد نداشته است. در محیط word 2003 شما امکان مطالعه و مشاهده ستون را به صفحات روبرو در قالب یک کتاب خواهید داشت و با ورق زدن به دو صفحه بعدی منتقل خواهید شد. این ویژگی جدید، خواندن متون را برای شما تسهیل میکند.

همچنین نسخه جدید word تصاویر کوچکی (thumbnail) از تمامی صفحات را در گوشه سمت چپ صفحه نمایش، نشان میدهد.

   Office 2003 در 6 بسته بندی برای 6 گروه کاربر خانگی و تجاری طراحی و ارائه شده است و شما میتوانید بسته به نیاز خود از یکی از این مجموعهها بهره برداری کنید؛ اما اگر یک کاربر منفرد Office هستید که مثلا روی رایانه خود در منزل از آن استفاده میکنید، توصیه میکنیم تنها outlook خود را به روز کنید و مابقی نرمافزار Office 2003 را نصب نکنید و از همان نسخه xp یا 2000 استفاده کنید.


نظرات شما ()

از: هومن اسماعیلی  سه شنبه 86/5/2  ساعت 11:17 صبح  

تازه های کامپیوتر


هدایای ویژه ماهنامه به مشترکین سال جدید
همزمان با تحول طبیعت و نو شدن سال، ماهنامه دنیای کامپیوتر و ارتباطات به دوستانی که در آغاز سال جدید به جمع مشترکین ماهنامه بپیوندند، به رسم احترام و یادبود، هدایایی تقدیم می‌کند

شماره تازه دنیای کامپیوتر و ارتباطات
شماره جدید دنیای کامپیوتر و ارتباطات منتشر شد. این شماره که آخرین شماره سال 83 است، به مناسبت آغاز سال نو، و با مطالبی متنوع و خواندنی در زمینه‌های گوناگون و در قالب چند پرونده تنظیم شده است. از جمله این پرونده‌ها: بررسی اینترنت و پیام کوتاه ایرانی در سال 82، نوشته‌هایی در باره وبلاگستان فارسی، اپل و خانواده آی‌پاد، و پرونده ویژه اورکات

مردان گوگل(نسخه PDF)
گفت و گویی خواندنی با «لری پیج» و «سرگی برین»، بنیانگذاران «گوگل»  که در آن در باره «شرکت عجیب و سلطنت شان بر وب، و شعارشان"نباید بد باشی"» سخن گفته‌اند:
«...وقتی رسیدم برین داشت واقعا خوش می‌گذراند، در محوطه باز داشت یک والیبال حسابی بازی می‌کرد. پابرهنه از حیاط آمد و به پرسش‌ها بسیار جدی فکر می‌کرد و گاهی با چنگال ناخنکی به سالادش می‌زد. در طول مصاحبه برین و پیج که البته او کفش به پا داشت به ندرت سرجایشان می‌نشستند، می‌ایستادند و قدم می‌زدند، و دور اتاق پر از پنجره کنفرانس می‌گشتند. به نظر می‌رسد غیرممکن است که ساکت سرجایشان بنشینند، وقتی دارید جهان را تغییر می‌دهید...»

ویژه‌نامه گوگل
شماره 30 ماهنامه دنیای کامپیوتر و ارتباطات، به همراه «پرونده ویژه شرکت گوگل و خدمات آن» منتشر شد. در این پروند ویژه، و در قالب چندین مقاله، مصاحبه و یادداشت، به بررسی تاریخچه، دیدگاه ها، محصولات، خدمات و برنامه های شرکت گوگل پرداخته شده است. در این مجموعه که برای نخستین بار در نشریات فارسی زبان انتشار مییابد، همچنین یک مصاحبه خواندنی با لری پیج و سرگی برین وجود دارد که در آن «در باره شرکت عجیب و سلطنت شان بر وب، و شعارشان"نباید بد باشی"» سخن گفته اند.

راهاندازی سایت تخصصی فناوری اطلاعات(ایتنا)
سایت تخصصی اطلاعرسانی فناوری اطلاعات در روزهای آینده آغاز به کار خواهد کرد. مدیر ایتنا در گفتوگو با خبرنگار سرویس کامپیوتر صبح اقتصاد ضمن اعلام این خبر هدف از راهاندازی ایتنا را اطلاعرسانی تخصصیتر در زمینههای رویدادها، مسائل آموزشی و...در زمینه فناوری اطلاعات دانست.

بیش از یک میلیون کاربر سرگردان
شاید تصمیم اعطای شماره مشترکین بر اساس منطقه یکی از بهترین راه حلهای شماره گذاری باشد، اما به نظر میرسد که این تصمیم باید از ابتدای واگذاری تلفنهای همراه و یا حداقل در 3 سال گذشته و قبل از اضافه شدن 1.2 میلیون مشترک به شبکه انجام میشد.

نسخه جدید Office رسید
اگر یک کاربر منفرد Office هستید که مثلا روی رایانه خود در منزل از آن استفاده میکنید، توصیه میکنیم تنها outlook خود را به روز کنید و مابقی نرمافزار Office 2003 را نصب نکنید و از همان نسخه XP یا 2000 استفاده کنید.

فناوری جدید مایکروسافت؛ آنتن تلویزیون را دور بیندازید!
مایکروسافت خبر از تولد نرمافزار جدیدی داده است که امکان ارائه تصاویر تلویزیونی با کیفیت استاندارد را روی شبکه اینترنت فراهم خواهد آورد.

مشکل امنیتی سیستم های بانکی
متاسفانه این دید در بسیاری از شرکتهای متخصص اجرای طرحهای نرمافزاری یا سیستمهای رایانهای وجود دارد که کد یا سیستم طراحی شده توسط آنان هیچ ایراد یا ضعف امنیتی ندارد در صورتی که متخصصان آنان شاید در زمینه برنامهنویسی ، تولید نرمافزار یا پیادهسازی شبکههای رایانهای خبره باشند اما نمیتوان ادعا کرد که در زمینههای امنیتی نیز که خارج از تخصص شرکت است، احاطه کامل دارند.

ابزارهای مدیریت پروژه
نقش ابزار مناسب در پیشبرد اهداف مدیریت پروژه انکارناپذیر است. در واقع پس از طراحی سیستم مدیریت پروژه در سازمان، بکارگیری ابزار مناسب در این سیستم، یکی از مهمترین عوامل محقق کننده اهداف مدیریت پروژه در سازمان است.

استفاده ار فناوری تشخیص گفتار متداول میشود: کافیست فقط حرف بزنید!
با بانک خود تماس میگیرید. صدای یک نوار را میشنوید: « برای اطلاع از میزان پول در حساب کلید 1، برای تغییر رمز کلید 2 و ...» شما هم از این که میتوانید از فناوری روز استفاده کنید خوشحال میشوید و اطلاعات مورد نظر را کسب میکنید؛ اما آیا میدانید که در بعضی کشورهای دیگر برای ارتباطات این چنینی از فشردن دکمههای تلفن استفاده نمیکنند!؟

بیش از 7 میلیون کاربر اینترنتی بدون اینترنت
بیش از 24 ساعت است که سرعت اینترنت بسیاری ISPها به شدت پایین آمده است. اختلالات به وجود آمده مربوط به آن دسته از شرکتهای ارائه خدمات اینترنتی است که از شرکت مخابرات ایران سرویس میگرفتند، و طبیعی است که مشکل اصلی، مربوط به Back Boneهای شرکت مخابرات باشد.

مایکروسافت به جنگ گوگل میرود
مایکروسافت قصد دارد با سرمایه گذاری در زمینه موتورهای جستوجو (Search Engines)، رتبه اول را از آن خود کند و گوگل را پشت سر بگذارد.

طرح راهاندازی Data Center در ایران
اعتقاد دارم بدون نیاز به خدمات شرکتهای خارجی و با فراهم آوردن تجهیزات مناسب، امکان سرویسدهی به سایتهای ایرانی وجود دارد. پس از امکانسنجی اولیه سعی کردم این ایده خام را به تبدیل به تحقیقی جامع درباره وضعیت سرورهای وب در جهان، امکانات موجود در ایران و راهکارهای راهاندازی دیتاسنتر در ایران کنم.

وضعیت خدمات میزبانی وب در ایران
در حال حاضر حدود 25.764 وب سایت در جهان متعلق به شرکتهایی است که توسط شرکتهای ایرانی از خدمات میزبانی وب استفاده میکنند. البته یقینا بسیاری از شرکتها، در حال استفاده از خدمات شرکتهای خارجی و یا شرکتهای ایرانی که دفتر آنها در سایر کشورها مثل کانادا و آمریکا است میباشند.

افزایش یا کاهش؛ مسئله این است...
نوروز امسال(82)، شرکت مخابرات، تبلیغات گستردهای در خصوص کاهش پنجاه درصدی هزینه تلفنهای بین شهری و خارج از کشور، در رسانههای جمعی انجام داد. اما نکته شایان توجه این بود که قبل از سال جدید، نظام تعرفه تلفنهای شهری دستخوش تغییرات بنیادی شده بود که متاسفانه در تبلیغات مخابرات، هیچ اشارهای به این تغییرات نشد.

سیستم عامل ملی جایگزین ویندوز میشود
تهیه یک سیستم عامل ملی توسط خود ایران امکانپذیر نیست. به دلیل این که کار بسیار فنی و پیچیدهای را میطلبد. اما سیستم عاملی وجود دارد که منبع آن در اختیار همگان است و به صورت مداوم توسط علاقهمندان به این حرفه و حوزه بهبود پیدا میکند و ابزارها و امکانات جدیدی برای آن فراهم میشود. از بین سیستم عاملهای منبع باز، سیستم عامل لینوکس مناسبتر از همه تشخیص داده شد.

همه چیز در باره مدارک مایکروسافت
این مدارک که به مجموعه آنها MCPیا  (Microsoft Certified Professiona)l گفته میشود، طی امتحانات استانداردی، به افرادی داده میشود که در به کارگیری یا پیاده کردن یکی از محصولات یا فناوریهای مایکروسافت مهارت کافی کسب کردهاند.

ویندوز شما کمک می خواهد
اگر کاربر ویندوز XP هستید، یا چنانچه قصد دارید روزی آن را روی دستگاه خود نصب کنید شما را به خواندن این مقاله دعوت میکنیم. با بکار گیری این نکات میتوانید کارایی سیستم عامل خود را افزایش دهید.

یک قطره آب، جایگزین رایانه شما
DNA پتانسیل انجام عملیات محاسباتی و پردازش را دارد. در واقع DNA در شیوه ذخیره سازی اطلاعات ثابت روی ژن شما بسیار شبیه هارد دیسک عمل میکند و چنین بود که ایده نسل جدیدی از رایانهها شکل گرفت: رایانههای DNA.

همایش بینالمللی ارتباطات ماهوارهای و اینترنتی خاورمیانه
انجمن صنفی شبکههای اینترنتی ایران و مجمع جهانی VSAT همایش بینالمللی ارتباطات ماهوارهای و اینترنتی خاورمیانه را در تاریخ 9 و 10 مهر ماه 1382 در تهران برگزار میکند.

نگاهی به تحولات کنونی در ساختار IT
با توجه به تحولات رخ داده در حوزه IT، میتوان گفت این تحولات حاکی از این است که تشتتها نه تنها کاهش نیافته، بلکه در حال افزایش است و فاصلههای ایجاد شده در نهایت به دودستگی بیشتر در ایجاد بستر و زیرساخت( ایجاد کننده ارتباطات) و کاربرد فناوری اطلاعات خواهد انجامید، و این دقیقا یعنی کندی رشد فناوری اطلاعات در کشورمان!

علائم بیماری اینترنتی
پای رایانهاش مینشیند و به اینترنت وصل میشود. با خود میگوید: فقط نیم ساعت. بعد میخوابم. چند ایمیل چک میکند و چندتا هم جواب میدهد. دو سه نفر از دوستانش آنلاین هستند. شروع به صحبت با او میکنند. همزمان مشغول خواندن خبرهای روز در سایتهای مختلف است. ناگهان به طور تصادفی چشمش به گوشه پایینی سمت چپ مانیتور میافتد و ساعت سیستم را میبیند. ساعت 2:30 بامداد است و او هنوز بیدار است...

جمعه و جرم!
رئیس چون این وقایع شنید، از جفای مقامات سخت برآشفت و نمایندهای ویژه جهت تدبیر امور برگزید و رأی و دستور نماینده را چون رأی و دستور خود دانست. جلسهای ویژه با حضور مقامات و مردم از طرف نماینده ویژه درخواست شد که موقعیتی بود برای مردم و مصیبتی برای مقامات!

ساز و کار فعلی فیلترینگ، به طور کلی دستخوش تغییر خواهد شد
به گفته صالحی، مشاور IT وزیر ارشاد، با اظهار نظر تازه مجلس و نیز هماهنگی دولت در این زمینه، و با این بحثی که مجلس محترم و کمیسیون صنایع و فرهنگی مطرح کردهاند، افق تازهای باز شده که شاید کلا لازم باشد شکل کار تغییر کند.

اختلال در سرویس پیک آسا
بنا به نظر مدیر این پروژه، تنها دلیلی که مجموعا برای این اختلالات می توان بیان کرد، این است که SMSC عملکرد درستی ندارد و نمی توان مبتنی بر آن یک سرویس امن و همیشگی ارائه کرد.


نظرات شما ()

از: هومن اسماعیلی  پنج شنبه 86/4/14  ساعت 3:44 عصر  

http://www.ParsiBlog.com/PhotoAlbum/applepc/ko.jpg

اینم عکس حامدho
نظرات شما ()
<      1   2   3   4      >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ

فوتو
[عناوین آرشیوشده]

فهرست


10500 :کل بازدید
4 :بازدید امروز
1 :بازدید دیروز

اوقات شرعی


درباره خودم


اخبار کامپیوتر

لوگوی خودم


اخبار کامپیوتر

اشتراک


 

آرشیو


تابستان 1386

طراح قالب